Alergarea de Sâmbătă Călărași și-a început povestea în luna mai 2016, când Tudor Atanasiu a avut ideea de a invita călărășenii la o alergare în parc.

De atunci s-a creat un precedent, ca în fiecare sâmbătă călărășenii dornici de mișcare în aer liber să alerge. Oameni care au mai alergat sau care nu au mai alergat au venit să facă sport.

La scurt timp, a apărut a doua persoană care s-a implicat în organizarea grupului. Teodora Nădrag a început prin a face încălzirea oficială înainte de cursa de 5 km și, împreună cu Tudor, s-au ocupat și au crescut grupul. Au urmat plecări în bootcamp-uri cu echipa, participări la concursuri și alte activități de grup.

Suntem bucuroși că am motivat, și, alături de noi, mulți au progresat; de la nici 1 km au ajuns să alerge semimaraton, să aibă performanțe bune și chiar să nu se mai despartă de sport.

În anul 2019, am început să ne gândim că ar fi momentul să facem mai mult pentru călărășeni, dar și pentru alergătorii din țară.

Din cauza pandemiei, discuția concursului s-a concretizat abia în 2022, când Teodora Nădrag a luat taurul de coarne și a demarat pașii pentru organizarea concursului.

În octombrie 2022 visul s-a împlinit, cu un traseu de semimaraton, cross 10 km, cross 5 km, cursa populară 3 km și cursele copiilor, pe potecile parcurilor din Călărași și pe lângă liniștea pădurii. Alergarea de Sâmbătă Călărași a pus Călărașiul pe hartă odată cu organizarea primului concurs de asemenea anvergură.

Împreună cu membrii asociației – Popescu Valentina, Burcea Marius și echipa AS Călărași, fără care nu am fi reușit să ducem lucrurile la bun sfârșit – planul a început să prindă contur. În ultima săptămână, toată echipa s-a mobilizat împreună cu voluntarii și concursul a fost o reușită.

Ne dorim să păstrăm tradiția, și, de la an la an, să creștem și să organizam ediții dintre cele mai grandioase!